Over ons - Tiense Veiligheidsclub

Oldtimerclub
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Over ons

Historiek

In 1992 werd de vzw Tiense Veiligheidsclub (TVC) opgericht met als oorspronkelijk doel om dienst te doen als baancommissaris/steward op autosportwedstrijden.

Na enkele jaren had de microbe om ook zelf wedstrijden te organiseren ons te pakken en zijn we begonnen om rittensportwedstrijden in te richten.
Eind jaren '90 zijn we dan van rittensport overgeschakeld naar het slalomgebeuren met eerst de TVC slalom en het jaar nadien een 2de slalom, de Bietenslalom.
Begin jaren 2000 besloten we om er ook nog een rallysprint (Linter) bij te nemen. Deze rallysprint groeide nadien uit naar een (short) rally en halfweg de jaren 2000 kwam er een 2de rally bij (Sint-Truiden).
Ook de Gitterslalom in Landen hebben we 2 keer onder onze hoede genomen.

Maar aan alle mooie liedjes komt een einde zegt men en toen we eind 2014 met ernstige gezondheidsproblemen te kampen kregen, werd er besloten om met de organisaties en de autosport te kappen.
Het jaar 2015 stond dan ook in het teken van het herstel, hetgeen stap voor stap in de goede richting ging.
Naarmate het jaar vorderde werd het wel duidelijk dat er van opnieuw autosportwedstrijden organiseren niets meer in huis ging komen.

Er werd dan ook uitgekeken naar een alternatief om de weekends op te vullen en dit vonden we in de oldtimerwereld. Er werd deelgenomen aan enkele rondritten voor oldtimers en deze vielen direct in de smaak, vooral door de rustige en serene sfeer die er daar heerst. Weg spanning en stress en dat hadden we nodig.

Eind 2015 hebben we dan ook besloten om met TVC in het oldtimer gebeuren te stappen, mede doordat verschillende leden al jaren over oldtimers beschikten.
Vanaf 2016 zijn we dan ook begonnen met het inrichten van rondritten en meetings voor oldtimers.

In 2024 zullen we 4 rondritten organiseren (8ste Hagelandrit, 3de Avondglorenrit, 4de Limburgs Rondje en 7de Haspengouwrit) en meewerken aan de Tucimani rit.
We gaan ook onze 1ste Oldtimerkwis inrichten.

Meer info omtrent deze ritten vind je terug in de rubriek 'Onze events'.

Iedereen is dan ook van harte welkom op één of meerdere van onze organisaties.

© 2020 www.tiense-veiligheidsclub.be / Beheerder website: Bruno Vandeput
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu