Historiek - Tiense Veiligheidsclub

Logo
www.tiense-veiligheidclub.be
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu: 
In 1992 werd de vzw Tiense Veiligheidsclub (TVC) opgericht met als oorspronkelijk doel om dienst te doen als baancommissaris/steward op autosportwedstrijden.
Eind van de jaren ’90 had de microbe om ook zelf wedstrijden te organiseren ons te pakken en zijn we begonnen om VAS rittensporten in te richten.
Een paar jaar later zijn we dan overgeschakeld naar het slalomgebeuren met eerst de TVC slalom en het jaar nadien een 2de slalom, zijnde de Bietenslalom.
Begin jaren 2000 besloten we om er ook nog een rallysprint (Linter) bij te nemen.
Deze rallysprint groeide nadien uit naar een (short) rally en er kwam halfweg de jaren 2000 ook nog een 2de rally bij (Sint-Truiden).
Ook de Gitterslalom in Landen hebben we 2 keer onder onze hoede genomen.
Maar aan alle mooie liedjes komt een einde zegt men en toen we eind 2014 met ernstige gezondheidsproblemen te kampen kregen werd er besloten om met de organisaties en de autosport te kappen.
Het jaar 2015 stond dan ook in het teken van het herstel, hetgeen stap voor stap in de goede richting ging.
Naarmate het jaar 2015 vorderde werd het duidelijk dat er van opnieuw wedstrijden organiseren niets meer in huis ging komen.
Er werd dan ook uitgekeken naar een alternatief om de weekends op te vullen en dit vonden we in de oldtimerwereld.
Er werd deelgenomen aan enkele rondritten voor oldtimers en deze vielen direct in de smaak, vooral door de rustige en serene sfeer die er daar heerst. Weg spanning en stress en dat hadden we nodig.
Eind 2015 hebben we dan ook besloten om met TVC in het oldtimer gebeuren te stappen, mede doordat verschillende leden al jaren over oldtimers beschikten.
In 2016 begonnen we dan ook met het inrichten van rondritten en een meeting voor oldtimers, hetgeen we uiteraard gaan verder zetten.
In de rubriek TVC Events vind je hiervan de datums terug.
In de rubriek Andere Events vind je de evenementen terug waar we met verschillende leden naartoe zullen gaan.
Iedereen is dan ook van harte welkom op één of meerdere van onze organisaties, hetzij als deelnemer hetzij als toeschouwer.
Tiense Veiligheidsclub vzw
BE91 7343 2615 9576
BIC: KREDBEBB
Maatschappelijke zetel: Houbaertstraat 27 3300 Tienen
Verschenen in Staatsblad op 5 november 1992 onder nr. 19158/92
Ondernemingsnummer: 448.575.906
© 2019 www.tiense-veiligheidsclub.be / Beheerder website: Bruno Vandeput
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu